In de schaduw van de geselberg, 2009
Een prachtige nieuwe manier om de geschiedenis te vertellen vinden we in het boek In de schaduw van de Geselberg. Dit boek is een kruising tussen fantasy, literatuur en feitelijkheden. Juist daardoor wordt de regionale historie boeiend, leesbaar en inlevend verteld.
De locatie waar de verhalen uit dit boek zich afspelen is bijzonder. In het oosten van Groningen ligt een verrassend landschap, bijna on-Gronings: Westerwolde. Daar ligt bij de buurtschappen Wessinghuizen en Veele een heuse berg: de Geselberg. Goed, deze is slechts anderhalve meter hoog, maar is wel al eeuwenlang een baken in het landschap.
In veertien spannende verhalen, sommige duidelijk verzonnen, andere aannemelijk of gewoon waar, wordt verteld wat zich door de eeuwen heen op en rond de Geselberg afspeelde. Tienduizend jaar voor de jaartelling diende het bergje als schuilplaats voor rendierjagers, in de middeleeuwen krijgt het zijn huidige, griezelige naam en ook nu nog is het een markante plaats in het landschap. De vertellingen worden aangevuld met historische achtergronden, prachtige illustraties en zelfs een viertal wandelingen. Dit alles in een fraai gebonden boek, geheel in kleur gedrukt.
Achter het pseudoniem Martijn van Wersing gaan de auteurs Martijn Lindeboom, Bianca Mastenbroek, Jan Willem Kok en Robert Wieten schuil.